Tuesday, August 12, 2008

Mabruk Buat Fatimah Syarha Mohd Noordin

Ana nak meminjam kata-kata Ustaz Nazmi dalam blognya:

"Akhirnya " MAWAR BERDURI " mengikat " TAUTAN HATI " dengan " SYABAB " yang direstui.. Moga-moga ikatan Baitul Muslim ini mampu memberikan impak kepada perjuangan Islam, Teruskan berkarya dengan karya-karya yang penuh biah solehah dan semangat juang..."

"BarakaLLAHu laka wa baraka 'alayka wa jama'a bainakuma fi khoir..." (HR Ahmad, al-Tirmidzi, dan Abu Dawud)

Fatimah Syarha Bt Mohd Noordin
&
Dr Farhan Hadi B Hj Mohd Taib

P/S: Kak Fatimah Syarha merupakan salah seorang novelis yang paling saya (Ibn Mustofa) minati dan kagumi. Karyanya jauh berbeza dengan novelis-novelis islamik yang lain seperti Abu Hassan Morad dan Habiburrahman el-Shirazy (Kang Abik). Penulisannya sangat indah, menyentuh hati, membangkitkan semangat, dan memberi pedoman kepada penulis. Tunjang kekuatan karya-karyanya bukanlah cinta insani semata-mata, tetapi ia mengajar kita hidup dalam suasana Tarbiyyah; mencipta dan mengekalkan ummah yang terdidik dengan ajaran Islami sepenuhnya.

2 comments:

Anonymous said...

salam seharum semerbak kasturi ku tujukan buat penulis yang ku dambakan kerna x terucap indahnya bait2 kata2 mu dalam karya agungmu.. terasa aura keikhlasanmu .. moga penat lelahmu menelusuri kehidupan duniawi ini akan membuahkan ladang yang subur di akhirat kelak, ameen!

farahliyana said...

salam buat penulis yang ikhlas dlm menutur setiap bait2 kata yang indah dalam setiap karya agungmu...

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template